Tämä artikkeli on yli kaksi vuotta vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Facebook ilmoitti muutama viikko sitten mainoskuvien kokojen uudistamisesta. Käytännössä mainosten kuvakoot kasvoivat. Samalla uudistuivat myös normaalien Facebook-päivitysten kuvat. Muutos koskee erityisesti linkkipäivityksiä, eli päivityksiä, joissa linkität esimerkiksi kotisivuillesi tai verkkokauppaasi.

Nykyisin Facebook-päivitysten linkkien optimaalinen kuvakoko on 1200 x 627 pikseliä, minimikoon ollessa 560 x 292 pikseliä. Alla olevassa kuvassa näet, miten päivitysten kuvakoko on muuttunut Facebookin uutisvirrassa.

Facebook-päivitysten linkkien kuvat

Kun teet Facebook-päivityksen, jossa on linkki verkkokauppaasi, Facebook poimii automaattisesti sopivan kuvan kohdeosoitteesta. Jos sopivaa kuvaa ei ole, linkistä tulee automaattisesti kuvaton. Jos kohdesivulta löytyvä kuva on liian pieni, tulee päivitys näkymään samalla tavalla kuin ennen uudistusta. Voit varmistaa suuremmat klikkausprosentit sekä kattavamman näkyvyyden lisäämällä linkkipäivityksiisi aina erillisen uusien kokosuositusten mukaisen kuvan. Lataa suurempi kuva linkkipäivityksille